Tapahtumat ja seminaarit

NPC:n avausseminaari

5.3.2019 pidettiin NPC:n avausseminaari ja workshop Lahdessa. Puheenvuorot kuultiin Neste Oyj:ltä, Orthex Oy:stä, Woodio Oy:stä sekä Business Finlandista. Workshopissa biomuovien ja -materiaalien pullonkauloiksi nostettiin erityisesti hinta, saatavuus ja kierrätys sekä terminologian ja määritelmien sekavuus. Ajureina taas mainittiin erityisesti kysynnän kasvu niin b2c- kuin b2b-markkinoilla, EU-regulaatio sekä standardointi. Näihin teemoihin pyritään NPC:n toiminnassa erityisesti paneutumaan.

Katso ohjelma

Biokomposiittien teemaseminaari

26.9.2019 NPC järjesti yhdessä Muoviteollisuus ry:n Komposiittijaoston kanssa biokomposiittiaiheisen teemapäivän Alihankintamessujen yhteydessä Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Seminaari keräsi osallistujia niin yrityksistä kuin tutkimuslaitoksista. Esiintyjät olivat Muovipoli Oy:stä/NPC:stä, Stora Ensolta, Woodiolta, Tampereen yliopistolta, Aqvacompilta, UPM:ltä sekä Arctic Biomaterialsilta.

Katso ohjelma

NPC tutkimusseminaari

10.12.2019 järjestettiin NPC tutkimusseminaari Lahdessa Lahden ammattikorkeakoulussa. Tavoitteena oli esitellä suomalaista bio- ja kierrätysmateriaaleihin liittyvää tutkimusosaamista. Esityksen pitivät VTT, Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, Helsingin yliopisto, Suomen ympäristökeskus SYKE, Lahden ammattikorkeakoulu, Muoviyhdistys ry sekä LCA Consulting Oy puheenjohtajan ollessa Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä. Paikalla oli 75 tutkimuslaitosten sekä yritysten edustajaa.

Katso ohjelma

Biomuovit pakkauksissa

11.3.2020 PlastExpo 2020-messuilla Helsingin messukeskuksessa järjestettiin ”Biomuovit pakkauksissa” -aiheinen seminaari osana messujen virallista ohjelmaa.

Katso ohjelma

Plastics in carbon-neutral and biocircular economy

Projektin seminaari ”Plastics in carbon-neutral and biocircular economy” järjestettiin 16.12.2020 Lahdessa.

Katso ohjelma

New Plastics Center NPC-seminaari PlastExpo Nordic 2022-messuilla

Seminaarissa 18.5.2022 tuotiin esille muovialan vihreää siirtymää sekä uusia bio- ja kierrätysratkaisuja niin isojen kuin pienten yritysten näkökulmasta. Tilaisuudessa kuultiin mm. Borealis Polymers Oy:n SPIRIT-ohjelmasta.